10 toptrends die in 2024 toonaangevend zullen zijn op het gebied van interieurdesign - Leomolenaar (2024)

Praktische tipsadmin

Wat zijn de nieuwste trends in 2024. Wij hebben de meest actuele trends voor dit jaar geselecteerd, zodat deze u kunnen inspireren en helpen bij het inrichten van uw huis. BKDMP implementeert de campagne “Meubels van Bulgarije – tradities en innovaties” met de hulp van Bulgaarse experts op het gebied van meubelproductie en interieurontwerp.

Het meubilair als attractie

Bij interieurontwerp anno 2024 staan ​​dynamiek en expressiviteit centraal. Meubilair is geen achtergrond, maar een heldere attractie! Elk stuk – of het nu een excentrieke bijzettafel of een kleurrijke stoel is – moet de aandacht trekken met een origineel ontwerp en gedurfde kleuren. Het kan een neonfauteuil zijn die opvalt tegen de rest van het meubilair in neutrale kleuren, of een tafel die op een kunstwerk lijkt.

Ronde en zachte vormen

Strikte en rechte lijnen zijn niet langer dominant in het interieur. Zachte en ronde vormen zijn zowel in meubeldesign als in de architectuur zeer actueel. Ze zorgen voor een gevoel van comfort en zijn uiterst stijlvol. Ze zijn geïnspireerd door de natuur en doen denken aan de natuurlijke rondingen in wat ons buiten omringt.

Kijk beter:

Een retro-throwback naar de jaren 70

De jaren ’70 maken een gewaagde comeback in interieurdesign. De trend doet de charme van deze periode herleven door vintage meubels te combineren met gezellige neutrale tinten: donkeroranje, groen. De jaren 70 zijn een symbool van vrije geest en optimisme, en dit geldt ook volledig voor meubels. U kunt uw huis diversifiëren met donker hout, glanzend gelakte oppervlakken, kleurrijke tapijten van imitatiebont en chique meubels.

Invloed van cultuur en kunst

In 2024 combineert interieurdesign op gedurfde wijze culturen en stijlen. Een huis kan een unieke ruimte worden die de reizen van de bewoners en hun voorkeuren voor een bepaalde stijl of tijdperk weerspiegelt. Je kunt Aziatische kunst combineren met modernisme. Een schilderij uit Parijs met antiek uit Istanbul, een Afrikaans handgemaakt beeld en een geliefd Japans scherm. Elk element zal uw huis verrijken en kleur en uniciteit toevoegen.

Steenfruit

Perzik- en abrikozenkleuren zijn de dominante tinten in de trends voor 2024. Interieurontwerpers kunnen niet anders dan gehoor geven aan het Pantone Color Institute, dat Peach Fuzz heeft uitgeroepen tot kleur van het jaar. Het straalt warmte en moderne elegantie uit en is geschikt voor de inrichting van zowel woningen als hotels. Gemakkelijk te combineren en ideaal voor textiel-, glas-, badkamer- en slaapkameraccessoires.

Kijk beter:

Met een vleugje groene salie

Saliegroen zal in 2024 een kenmerkende kleur zijn in het interieurpalet. De trend sluit aan bij de groeiende invloed van op de natuur geïnspireerde meubels. Tuingroen voegt rust, balans en harmonie toe aan het interieur.

En het ruikt naar koffie

Een van de leidende kleuren van het jaar is bruin. Deze tinten weerspiegelen de trend om terug te keren naar het comfort van de natuur, aardse esthetiek en rust. De veelzijdigheid van bruin brengt gezelligheid en elegantie in huis. Of u de voorkeur geeft aan het kleurengamma van chocolade, zandtinten of espresso, dat is aan u. Met deze tinten kunt u de meubels, stoffering of zelfs gordijnen en tapijten in uw huis opfrissen.

Technologieën en virtueel ontwerp

Slimme technologieën veranderen steeds meer het uiterlijk van onze huizen. Wat voor ons ooit een fantasie leek, is nu een betaalbaar gemak. Verlichting en temperaturen passen zich aan de voorkeuren van de eigenaar aan. Veel dingen in huis zijn geautomatiseerd en apparaten voeren opdrachten uit. Modern design is ondergeschikt aan de balans tussen esthetiek en technologie. Virtuele tools, aangedreven door kunstmatige intelligentie, kunnen onze droomrealiteit in huis projecteren.

Kijk beter:

Erosie en ecologisch ontwerp

Onze huizen kunnen nu zowel stijlvol als duurzaam zijn. Steeds meer merken gebruiken milieuvriendelijke materialen en processen, waardoor de impact op het milieu wordt verminderd. Er zijn steeds meer mensen die meubels graag nieuw leven inblazen en van een oud voorwerp een uniek woonelement maken. De vraag naar lokaal geproduceerd meubilair neemt ook toe, omdat het de lokale productie ondersteunt en de ecologische voetafdruk verkleint door middelen te besparen voor het transport van materialen en producten.

3D-panelen

Lampenkappen, die destijds populair waren, maken een triomfantelijke comeback. Reliëfpanelen worden echter zowel bij wandbekleding als bij de productie van meubels gebruikt. Zo wordt wat ooit een karakteristiek element voor bijvoorbeeld plafonds was, vandaag de dag een toonaangevende meubeltrend. Ze creëren een gevoel van spel tussen licht en schaduw, evenals driedimensionaliteit.

Futuristische metalen

Ook chroom, staal en aluminium keren terug in het interieur. Glanzende en spiegelende oppervlakken zijn weer in de mode. Metaalcoatings worden meer geassocieerd met industrieel design, maar kunnen ook met succes in het interieur worden toegepast. Goud en zwart domineerden lange tijd metalen hardware en accessoires, en maken nu plaats voor chroom, staal en aluminium. Meubels van gegoten aluminium: wat tot voor kort misschien te futuristisch leek, is nu een feit. Dit jaar behoort het zelfs tot de meest relevante!

10 toptrends die in 2024 toonaangevend zullen zijn op het gebied van interieurdesign - Leomolenaar (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 5935

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.